Almanya’da Oturum İzni Nasıl Alınır?

Almanya’da oturum izni alabilmek için Almanya’nın Genel Ulusal Vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Alman vizeleri çok çeşitlidir ve her vize Almanya’ya gidişinize uygun olarak başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Almanya vizeleri çeşitli olmasının sebebi ise gidiş amacınıza kolaylık sağlamaktadır ve Almanya’da kalış amacınızı anlatır olması size o konuda bir çok avantajlar sağlar ve amacınıza uygun evraklarınızı Almanya seyahatinizden önce hazırlamanız gerektiği için daha önceden sıkıntı çekmek için çok faydalı olacaktır ayrıca Almanya içinde büyük bir kontrol verecektir.

Almanya'da Oturum İzni Nasıl Alınır?
Almanya’da Oturum İzni Nasıl Alınır?

Almanya Ulusal Vizesi, Almanya Schengen vizesinden farklıdır ve Alman Ulusal vizesi Almanya’da Oturum İzni için gerekli olacak olan Alman Vize türdür ve Almanya’da daha uzun süreli kalışlarınız için geçerli olan vizedir Alman Schengen vizesi veya Schengen vizesi kısa süreli Turistik seyahatler için geçerli vize türüdür.

Almanya Oturum İzni almak için Almanya Ulusal vizenizi aldıktan sonra Almaya’da oturum izni için başvuru yapmanız gerekmektedir, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Topluluğu Bölgesi ve İsveç vatandaşı olmayan Türkler ve diğer üçüncü ülke vatandaşları Almanya’da Oturum iznine başvuru yapacaklar bulundukları bölgede veya şehirde Almanya Yabancılar Dairesine başvuru yapmaları gerekmektedir ve Almanya Oturum izni için gerekli olan evraklarını Alman Yabancılar Dairesine eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerekmektedir.

Almanya Yabancılar Dairesi Almanya Oturum izni Avrupa Mavi Kart ve Almanya’da Çalışma izni gibi konularda tam yetkili bir kurumdur.

Almanya Yabancılar Dairesi ve Oturum İzni Almak İçin

Almanya’da Oturum İzni alacaklar için aranan özellikler neler olmalıdır daha doğrusu Almanya Yabancılar dairesi veya şubesi Almanya’da Oturum iznini verirken nasıl bir değerlendirme yapıyor izni vermeden önce biraz bahsedelim. Almanya’da oturum izni talebinde bulunduğunuz zaman yetkili olan bölgenizde ki veya başvuruyu yaptığınız şube sizin başvurunuzu değerlendirmeye alırken önem verdiği konular ilk başta başvuru sahibinin Alman Kamu güvenliğine ve düzenine verdiği değer, Almanya’da bulunduğu süre içerisinde hiçbir suç işlememiş olmak ve kanunlarına uymuş olmak, Almanya’ya olan bağları ve kaldığınız süreler dikkatte alınarak incelenmeye başlanır. Almanya’da ki iş durumlarınız ve çalışıyorsanız gerekli izinlere sahip olmanız ayrıca Almanya’da Almanca bilginize bakılır.

Almanya Oturum İzni Talebinde Bulunan Kişinin Başvurusu Değerlendirilirken

Başvuru Sahibinin Almancayı, basit bir şekilde sözlü olarak kendisini yeterli şekilde ifade edebilmesine,
Başvuru Sahibinin kendisiyle birlikte yaşayan aile bireyleri için yeterli büyüklükte bir eve sahip olmasına,
Başvuru Sahibinin Almanya’ya uyum kursuna katılması şartı konmuşsa eğer, Başvuru Sahibinin Almanya uyum kursunu başarıyla tamamlamış olmasına ve iyi derece not almasına, Başvuru Sahibinin Okul ve mesleki eğitim diplomasına,
Başvuru Sahibinin ve kendisi ile aile birliği içinde yaşayan yakınların aile sağlık sigortasının olmasına,
Başvuru Sahibinin Almanya’da çalışmasına dair tüm yasal izinlere sahip olması ve bir meslekten düzenli kazancının mevcuduyetine,
Başvuru Sahibinin ile aile birliği içinde yaşayan eşinin yurt içinde ve yurt dışında yaşlılık güvencesi için prim ve ödeme yapmasına (fiziki, ruhsal ve zihinsel bir hastalık veya engellik durumları hariç),
Başvuru Sahibinin Oturum izni talebinde bulunan kişi beraber yaşadığı aile bireylerinin geçimini sağlayacaksa eğer, kendisinin ve ailesinin geçimini kalıcı ve düzenli bir gelir ile güvence altına almış olmasına önemlidir,
Başvuru Sahibinin Almanya veya Federal Almanya’nın hukuk ve toplumsal düzeni ile hayat şartları hakkında temel bilgilere sahip olmasına bunlar basitçe olabilir,
Oturum izni talebinde bulunan kişi, birlikte yaşadığı aile bireylerinin geçimini sağlayacaksa yeterli büyüklükte bir eve sahip olmasına dikkat edilmektedir.
Başvuru Sahibinin Evlilik birliği sebebiyle oturum izni talep eden çiftlerde eşlerden birinin bu şartları yerine getirmesi yeterlidir.

Cengiz Adabag

Brezilya'ya gitmek için yapılması gerekenler, Brezilya'da Yatırım ve İş Fikirleri ile ilgili bilgileri sizlerle ile paylaşmaya çalışıyorum sizlerin sorularınız ve yorumlarınız benim için çok önemli. Cengiz Adabag Brezilya, Cengiz Adabag YouTube, "brezilya hayat"

Bir Yorum Yazın