Brezilya’da Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Başvurusu

Brezilya’da evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusu yapmak en kolay ve hızlı yollardan bir tanesidir Brezilya’da evlendikten 1 sene sonra Brezilya vatandaşlığına başvuru yapılabilir ve 5. seneni sonunda vatandaşlık alınabilir. Çogu insan sık sık karıştırdıkları bir şey ise Brezilya’nın 1 sene sonrası vatandaşlık verdiği ve Brezilya kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında düşünülmesine sebebiyet veren durum bu yanlış anlaşılmadan kaynaklamaktadır. Brezilya kolay vatandaşlık veren bir ülkedir diğer ülkelere göre ama bu kolaylık hemen 1 sene içinde vatandaşlık alabilirsiniz demek değildir bu zaten yanlış olur Türkiye dahil bir çok ülke Vatandaşlıklarını özellikle evlilik yoluyla başvurularda beş (5) senede vermektedir ve bir süreci tamamlamak durumundasınızdır mutlaka. Onun için kimse Brezilya’da bir sene içinde vatandaşlık alacağını sanmasın belki istisna olaylar vardır ama normal işleyiş beş seneliktir.

Brezilya’da Evlilik Yolu İle Vatandaşlık İşleyiş Süresi

Brezilya’da evlenmek ve vatandaşlık başvurusu yapabilmek için ilk önce evlilik sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir ve bu evlilik mümkün oldugu kadar başarılı ve gerçek bir evlilik olmak zorundandır, Brezilya’ya Türkiye’den gelecekler için yapması gereken daha doğrusu Türkiye’den Brezilya’ya evlenmek için geleceklerin hazırlaması gereken evlilik evrakları ve işlemleri gerekmektedir bu konuda daha önce hazırladığım yazıyı okuyabilir veya video’yu izleyebilirisniz daha önceden hazırladığım bir video’da Brezilya’da evlilik yolu ile vatandaşlık konusunda bu video’yu da rahatça izleyebilirnisiz. Çok daha açıklayıcı olabilir sizler için.

Brezilya’ya gelen bir çok kişi evlendikten sonra hemen bir sene içerisinde Brezilya vatandaşlığını alacaklarını sanıyorlar ve hataya düşüp sıkıntı çekiyorlar ama biraz okumak biraz araştırmak ve biraz sormak ile bu işi gayet kolay ve net bir şekilde anlayabilirler bizler anlatıyor videolar hazırlıyor yazılar yazıyor ve bize sorulduğu zaman birebir anlatıyor ama inandıramıyoruz bir türlü son bir kez daha yazıyor ve anltıyor olacağım bize inanmıyorsanız Brezilya Federal Polisine sorun, gidin Websitelerini okuyun olmadı gidin Brezilya Federal Polisinin bürolarına onlardan yüz yüze sorun ve şartları içeren evrakları alın belki o zaman anlarsınız bu çok basit ve kolay bir iştir.

Evliklik sürecini başlatıp bitirmiş olan kişiler yapması gerekenler en başta ve aslında öncesi CPF numaralarını almak CPF numarası bir nevi kimlik numarasıdır ve tüm resmi veya gayri resmi işlemleriniz için kullanmak zorunda olacaksınız hatta öyle ki bazen İlaç satın alırken bile kullanmak zorunda olduğunuz zamalar olacaktır onun için CPF numarasını almanız gerekmektedir, evlendikten hemen sonrası Evlilik sertifikanız ile birlikte bölgenizde bulunan en yakın veya bağlı olduğunuz Federal Polis ofisine giderekten kaydınızı yaptırmak ve bu Şekilde evliliğinizi bildirerek Brezilya’da oturum izniniz için başvuru yapmaktır evlendikten sonrası sizin için en önemli nokta aslından budur Oturum izninizi almanız gerekmektedir yoksa hiç bir şekilde hiç bir resmi iş içerisinde buunamaz ve hiç bir firmada veya herhangi bir yerde çalışamazsınız ayrıca Çalışma kartınızı da çıkartmanız gerekmektedir çünkü Oturum izniz olsa dahi çalışma kartınız yoksa hiç bir yerde sizi işe kimseler almaz alamaz, kaçak çalışmak Brezilya’da mümkün değildir mümkün olan yerler varsa da onlarda kesinlikle kısa süreli ve çok ucuz iş gücü ile çalışmak demektir zaten Brezilya’da asgari ücret çok düşüktür birde kaçak olarak çalışmak boş bir şey demektir hiç yorulmayın daha iyidir. Brezilya’da çalışma izni almak çok kolaydır yeter ki evlenmiş olun yani yasal yaşama süreciniz başlamış olsun.

Brezilya vatandaşlık sürecinizi sırasıyla bu şekilde başlatabilirsiniz ama unutmayın bir evlendikten bir sene sonrası başvuru hakkınız doğmaktadır sonra beş yıllık bir süreçtir ve beşinci senenin sonunda değerlendirmeye alınır başvurunuz bu süre zarfı içerisinde hiç bir şekilde en ufak bile bir yüz kızartıcı suç işlemiş olmayacaksını ve bu şartlar bu şekilde devam etmektedir, mehkeme kayıtlarınız bile olmamalı, Breizlya bankalarından herhangi bir kredi çekmiş olupta ödememiş olmak sizin vatandaşlık başvurunuzu olumsuz olarak etkilemektedir, bunların hepsi sıkı bir şekilde incelenmektedir, Türkiye’de bulunan sabıka kayıtlarınız dahil istenmekte ve araştırılmakta.