Brezilya Çifte Vatandaşlık

Brezilya’da yaşayarak çifte vatandaşlık almak mümkündür Brezilya Çifte Vatandaşlık hakkı kazanmak istiyorsanız en başta Brezilya’da yaşıyor olmanız gerekmektedir. Brezilya ve Türkiye vatandaşı olabilirsiniz yani Brezilya ve Türkiye birbirleri arasında olan çifte vatandaşlık başvurularını kabul ediyor ve hiç bir sorun bulunmamaktadır son zamanlarda özellikle Avrupa’da tartışılan çifte vatandaşlık konuları Türklerin canını sıkmaktadır ama Brezilya’da yaşayan Türklerin bu gibi sorunu bulunmamaktadır.

brezilya çifte vatandaşlık

Brezilya’da Çifte Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Brezilya’da bulunan bir Türk vatandaşı Brezilya Vatandaşlığını almak için belli aşamalardan geçmek zorundadır en başta yasal olarak Brezilya’da bulunuyor olmalıdır en kolay yollarından bir tanesi ise bir Brezilya vatandaşı ile evli olmaktır ve 5 yılın ardından vatandaşlık hakkını kazanmış ve başvuru yaptıktan sonra Brezilya vatandaşı olabilir demektir. Türkler arasında çok karıştırılan bir şeyden bahsetmek istiyorum Brezilya Vatandaşlığı hakkında yanlış bilinen ve çok karıştırılan bir şey bu. Brezilya’ya gelmek isteyen veya Brezilya’da bulunan Türkler özellikle yeni gelmiş ve yeni evlenmiş Türk Vatandaşları arasında çok konuşulan şey Brezilya Vatandaşlığının Bir (1) sene içerisinde alınabilecek olmasıdır ama bu konu çok yanlıştır, daha sonra da size belgeleriyle göstereceğim ve anlatacağım bu konuyu burada değinmek istiyorum, Brezilya Vatandaşlığını alabilmek için diyelimki evlilik yoluyla 5 yıl beklemeniz gerekmektedir ama Evlediğiniz ilk yılın hemen ertesinden yani tam bir yıl dolduktan sonra başvuru hakkınız doğmaktadır işte bu başvuru hakkının doğması hep karıştırılan ve yanlış düşüncelere yanlış ümitlere sebebiyet vermektedir ve bunun sonucu Türkler arasında sabırlar tükenmektedir bu hatanın kaynağı ise yanlış tercüme ve yanlış bilgilendirilme ve işi basitleştirmek isteyen veya çok basit göstermek isteyen bazı Türk arkadaşlar biraz da ilgi çekmek amacıyla azılan yazılar ve videolardır ama Brezilya Federal Polisi’nin İnternet sitesinde açıkça yazılmış olan bu Yabancıların Vatandaşlık Haklarını nasıl kazanılır konusu çok geniş bir şekilde anlatılmış Brezilya kanun ve kuralları dile getirilmiştir, ayrıca siz kendiniz bizzat Federal Polise giderseniz size verecekleri başvuru evrakları ve şartlarında bu konuyu tekrardan çok güzel anlatılmıştır anlaşılır bir şekilde, siz kendiniz Portekzice bilmiyorsanız bile bir kişinin yardımı ile bu konuyu çok rahat anlarsınız. Brezilya Vatandaşlığı için en kolay yol evliliktir dedik ve Evliliğinizin birinci yılında başvuru yapma hakını kazanırsınız en aşağı 4 yıl evli olmuş olmak gereklidir sonrası da 5. yılınızı beklemeniz gereklidir ve başvurunuzu yaptıktan ortalama üç yada dört ay içerisinde Brezilya Vatandaşlığını alabilirisniz bu işlemler sürerkende Brezilya topraklarında olmanız ve yaşıyor olmanız gerekmetedir en azından da giriş seviyesinde Portekizce dil bilgisine sahib olmanız şarttır.

Evlilik Haricinde Nasıl Brezilya Vatandaşı Olunabilir?

Brezilya Vatandaşlığını bir kaç yöntem ile alabilirsiniz bunlardan bir tanesi ise Brezilya vatandaşı olan birisinden bir çocuk sahibi olmaktır ve evladınız en aşağı bir yaşında olmalıdır, o zaman Brezilya vatandaşlığına başvuru hakkınız doğmaktadır yukarıda saydığım bekleme süreleri bu şekilde de geçerlidir.

Brezilya’da 15 Yıl yaşamayı başarmış olan bir kişi otomatik olarak Brezilya Vatandaşı sayılabilir ama ülkeye yasal yollardan girmiş olması şarttır.

Brezilya Vatandaşı OLmak İçin Gerekli Şartlar

Brezilya Çifte Vatandaşı olmak için gerekli olan şartlar Brezilya’da en aşağı döst yıl yaşamış olmak, hiç bir şekilde suç işlememiş olmak, bankalara bile borçlu olmamak, eğer bir esnaf yada bir şirket sahibiyseniz Brezilya’da yerleşik olan hiç bir şekilde vergi borcunuz olmamalıdır, ayrıca kendi ülkenizde de suç işlememiş olmak şarttır, yani Türkiye’de bir suç işlemiş olsanız ve Brezilya’ya kaçıp gelmiş olsanız Türkiye’de bu suçlardan dolayı aranıyorsanız o zaman Brezilya Vatandaşlığını alıp çifte vatandaş olamazsınız, çünkü Brezilya Vatandaşlığına Başvru yaptığınız da Brezilya Federal Polisi sizden evraklarınızı isterken Türkiye’den Adli Sicil kaydınızı Türk Konsolosluk oanyı ile birlikte istemektedir, ve tüm Brezilya Polis Departmanlarından, Brezilya ortak Mahkeme kayıtlarınıda sizden istemektedir. Brezilya kolay Vatandaşlık veren ülkeler arasındadır ama bu bizim Türklerin arasında sanıldığı gibi kolay bir şey değildir yani internette anlatıldığı gibi kolay değildir o ilgi çekici sizleri aldatan oyalamaca videolardan uzak durun derim eğerki niyetiniz Brezilya Vatandaşlığı alıp çifte Vatandaşlık kazanmaksa, işinizi ciddiye alın ve ciddi bir şekilde araştırmanızı yapın derim bu gibi konular geyik muhabetine gelmez. Bu işlemleri normal bir şekilde takip derseniz ve gereken şartları yerine getirir veya taşıyorsanız Brezilya Vatandaşlığınızı almanızda kolay kolay bir engel yoktur.

Bu konuda ve Brezilya hakkında her türlü sorunuz için lütfen yorum yazınız severek cevaplama için buradayım. Saygılar